In de VS kan je sinds april 2020 gratis je producten vertonen via Google Shopping en tegen het einde van 2020 is dit ook mogelijk in Nederland! Benieuwd hoe je hier de juiste voorbereiding op kunt treffen, zodat jouw producten gratis vertoond worden binnen het Google Shopping netwerk?

Google heeft in een blogbericht bekend gemaakt dat vermeldingen van producten binnen het Google Shopping netwerk binnenkort ook gratis is in Nederland. Dit is een kans voor jou als verkoper om je bereik binnen de zoekmachine van Google te vergroten. 

De zoekmachine is al een langere tijd bezig om deze verandering door te voeren, maar de COVID-19 crisis heeft dit proces versneld. Online zichtbaarheid voor retailers is in deze periode namelijk nóg belangrijker geworden, omdat een aantal fysieke winkels gesloten zijn en het aantal online bestellingen flink is toegenomen. 

De consument kan aanbieders van producten straks direct vergelijken, zónder de website te bezoeken. Het optimaliseren van o.a. product beschrijvingen en -afbeeldingen zal de zichtbaarheid van jouw producten verhogen, evenals de kans op verkopen!

Betaalde vermeldingen binnen Google Shopping blijven bestaan. Met een betaalde vermelding kan je een toppositie verkrijgen binnen het Google Shopping netwerk. Bestaande gebruikers van het Merchant Center kunnen hun bereik uitbreiden met de gratis vermeldingen en hoeven hier niets voor te doen.

Advies nodig om productvermeldingen te optimaliseren of om je volledig op weg te helpen met Google Shopping?
Neem contact met ons op door te bellen naar +31(0)76 207 10 80 of stuur een e-mail naar [email protected]

Melissa Sins – SEA Specialist