Google komt met de grootste algoritme update ooit?!

Gepubliceerd op: 6 maart 2024

De grootste Google update ooit?! Alles wijst er op met de aankondiging van Google gisteren over de zogenoemde March 2024 core update. Jaarlijks voert Google meerdere grote updates door aan het algoritme, waardoor de zoekresultaten behoorlijk door elkaar worden geschud. Echter, deze keer is de update:

  • Langer! Het uitrollen duurt maar liefst 1 maand! Normaal gesproken neemt het zogenoemde “uitrollen” zo’n 2 weken in beslag. Echter, door de complexiteit van deze update moeten we rekening houden met een periode van 4 weken.
  • Heftiger! 40% van “low-quality unoriginal content” zal uit de zoekresultaten verdwijnen. Google heeft de afgelopen maanden al vaker een update uitgerold onder de noemer “Helpful Content Update”. Het doel hiervan is onder andere om webpagina’s die een slechte gebruikerservaring hebben & puur gemaakt zijn om de zoekmachine te beïnvloeden, uit de index te halen. Websites die dus oude SEO technieken gebruiken lopen een groot risico om hard aangepakt te worden de komende weken!
  • Breder! Een Core update, Helpful Content Update en wijzigingen aan hun spam guidelines in één! Normaal gesproken voert Google veranderingen door aan één van deze drie onderdelen, maar op dit moment wordt alles samengevoegd in 1 grote allesomvattende update. Google zelf spreekt over een “revolutionaire verandering” in de zoekresultaten.

grootste google update

Voorbeeldwebsite die geraakt is door de vorige Google Helpful Content Update (overigens niet 1 van onze klanten)

Ongetwijfeld zul je de komende 4 weken schommelingen in je rankings en SEO traffic zien. Mocht je je zorgen maken, staat ons SEO rescue team klaar om mee te kijken 🙂