Social Advertising

Via Social Advertising bereik je specifieke doelgroepen middels betaalde campagnes. Dit kan op nagenoeg alle social media kanalen, zoals Meta (Instagram en Facebook), X (Twitter), TikTok, Snapchat, LinkedIn, Reddit, Pinterest en meer.

Oneindige targeting mogelijkheden

Social advertising biedt vele voordelen voor klanten. Zo is het mogelijk om jouw doelgroep op veel verschillende manieren te bereiken via de unieke targeting opties die elk social media kanaal te bieden heeft. Zo kun je je doelgroep niet enkel bereiken op basis van interesses of demografie, maar ook op basis van interactie op je website en type content die ze volgen of liken.

Voor iedere business een passend kanaal

Elk social media kanaal heeft zijn eigen doelgroep die gebruikmaakt van het desbetreffende platform. Hierdoor liggen er voor elk type business kansen hun doelstellingen te behalen via social advertising. Zo is LinkedIn over het algemeen het ideale kanaal voor B2B marketing, TikTok ideaal om jongeren te inspireren en is Meta voor een brede doelgroep goed inzetbaar.

Een campagne voor ieder budget

In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, hoeft social advertising niet direct veel geld te kosten. Uiteraard is de regel wel: hoe meer budget, hoe meer mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld A/B testen uit te voeren en een uitgebreidere funnel op te zetten. Toch zijn er ook zeker mogelijkheden om social advertising met een klein budget in te zetten.

Voor elke doelstelling

Ondanks dat social media vaak gezien wordt als puur bereik kanaal, kan social advertising voor elke doelstelling ingezet worden. Of dit nu gaat om het genereren van meer bereik en zichtbaarheid, het boosten van websiteverkeer of het binnenhalen van meer sales of leads. Social advertising kan voor elke doelstelling bijdragen aan het behalen van resultaat.

Onze werkwijze

Het opzetten van een goede (social advertising) strategie begint natuurlijk met een goed plan. Hiervoor bekijken we samen met onze klanten welke doelstellingen zij willen behalen onder welke doelgroep. Op basis van deze inzichten beoordelen we welk kanaal het meest geschikt is. Elk kanaal heeft namelijk zijn eigen doelgroep en zijn eigen, unieke targetingopties. 

Als we alle inzichten verzameld hebben, stellen we een uitgebreid mediaplan op. Hierin staan alle kanalen en budgetten die we adviseren in te zetten, alsook een verwachting van prestaties die we verwachten te behalen. Hiervoor hanteren we het Touch – Tell – Sell principe.

Tot slot richten we alle campagnes in, maar daar stopt ons werk uiteraard niet. Tijdens een campagne monitoren we constant de prestaties en zijn we altijd op zoek naar optimalisatiepunten om alles uit de campagne te halen wat er in zit. 

Kanalen

Ieder bedrijf heeft zijn eigen doelstelling en eigen doelgroep. Elke situatie vraagt dus om een eigen mix aan kanalen. Wij hebben kennis van diverse social media platformen, waaronder:

Meta (Facebook en Instagram)

LinkedIn

TikTok

Snapchat

X (Twitter)

Reddit

Pinterest

Social advertising uitbesteden?

Benieuwd of jouw bedrijf ook kan groeien door middel van social media marketing? Wij hebben verschillende specialisten in dienst die hier graag met je over sparren. We denken graag mee over een mediaplan, campagne opzet, content analyse en zetten ons in om maximaal resultaat te behalen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te weten te komen hoe Social Advertising voor jou kan werken!

Are you in it
to win it?

Ben jij ook superambitieus, maar heb je tegelijkertijd het gevoel dat er wel wat meer te winnen valt? Dan ben je bij Fightclub waarschijnlijk aan het juiste adres. Als je een uurtje van jouw tijd wilt investeren, dan zijn we daar zo achter. Het begint met een klik hier.